Frisian Sailing Company

Uw verblijf op de De Onderneming

Personenzahl_DeOndernemingAfvaarthaven: Lemmer

De Onderneming - door Janine

Zeilen op paviljoentjalk De Onderneming staat in het teken van ontspanning en gezelligheid. De ruime kuip gaat bijna naadloos over in de salon, waardoor een grote zitruimte ontstaat. Ook binnen is De Onderneming met recht ruim en comfortabel te noemen. Op aanvraag is er aan boord een fotografieworkshop of een yogaweekend te verzorgen.

De Onderneming is ingericht voor jong en oud en dus erg geschikt om een familie- of vriendenweekend te zeilen. De rust en ruimte zorgen er voor dat mobieltjes weggelegd worden en qualitytime ontstaat.
Ook voor een bedrijfsuitje of teambuilding leent het schip zich uitstekend. De sfeer aan boord is informeel en rangen en standen vallen weg, waardoor er een frisse wind waait en de koers bijgesteld en de inzichten verruimd kunnen worden.Zeilen op De Onderneming

De Onderneming-11

Met De Onderneming zeilt u vanuit Lemmer op het IJsselmeer, de Waddenzee, of de Friese meren. Door de compacte buitenmaten en geringe diepgang van dit platbodemschip, komt u met De Onderneming op bijzondere plekjes waar u met grotere schepen niet komt. Ook droogvallen op de Waddenzee is een feest. In de ruime kuip kunnen niet alleen de gasten comfortabel zitten, maar ook de schipper bestuurt vanaf daar het schip. Gasten worden zo makkelijk betrokken bij het navigeren van het schip en kunnen zelf ervaren hoe het is om een traditioneel zeilschip te besturen. Zeilervaring is niet noodzakelijk, de bemanning maakt u graag wegwijs aan boord!
Bekijk het vaargebied


Indeling

De Onderneming Plattegrond

De kombuis beschikt over een gasfornuis met 4 kookplaten en een oven. Twee koelkasten, een koffiezetapparaat en genoeg potten, pannen en serviesgoed maken dat u aan boord net zo kunt koken als thuis. Menig culinair feestje heeft hier de afgelopen jaren plaatsgevonden!
Door de plaats in het schip heeft u vanuit de kombuis direct contact met buiten en met de zithoek. Deze zithoek bestaat uit twee lange tafels met banken. Hier kunt u met 12 personen goed zitten en een gezellige maaltijd of avond doorbrengen.

Via de gang komt u bij vijf tweepersoons hutten met twee eenpersoons stapelbedden en één 'eigenaarshut' met een tweepersoons bed en een eenpersoons bed daarboven. Iedere hut beschikt over een wasbakje met koud stromend water. Onder de bedden heeft u ruimte uw reistas te verstouwen. Ieder hut heeft een partrijspoort. De Onderneming beschikt over twee toiletten en een aparte douche.
Faciliteiten De Onderneming

Geschiedenis van De Onderneming

Over de geschiedenis van De Onderneming is weinig bekend. Ze liep omstreeks 1897 van stapel en deed destijds dienst als vrachtschip. De huidige eigenaren kochten het schip in 2008 en hebben het toen van binnen aan alle moderne wensen en eisen aangepast. Het is een fantastisch ruim, licht en snel schip. Herkenbaar aan het lange helmhout dat over het verhoogde achterdek, het paviljoen, draait. De hoge zeereling maakt het schip ook extra veilig voor families met kleine kinderen. Door haar rode romp, staat het schip tegenwoordig ook wel bekend als De Rode Onderneming.

HISWA charter ship

De Onderneming is Hiswa lid; u boekt dus veilig en vertrouwd! Meer informatie vindt u hier.

Faciliteiten
Personenzahl_DeOnderneming
  • 6 comfortabele hutten
  • Tot 13 slaapplaatsen
  • Gezellige salon met open keuken
  • Openslaande deuren naar de kuip
  • Gezellige en veilige kuip
Facebook
Blank 1400 x 200
Blank 1400 x 200
Gastenboek

Thorsten

Mei 2019
es war als tip-top. Es war eine gute Crew und das Schiff war ordentlich. Alles zu unserer vollsten Zufriedenheit!

Lieben Dank von uns!

Vergelijkbare schepen

Vertrouwen

Vertrouwen

Tjalk - Lemmer
24
16

Vertrouwen

Tjalk - Lemmer
24
16
Zwarte Valk

Zwarte Valk

Klipperaak - Makkum
29
16

Zwarte Valk

Klipperaak - Makkum
29
16
Emma

Emma

Tjalk - Lemmer
25
20
Trouwe Hulp

Trouwe Hulp

Skutsje - Langweer
20
16

Trouwe Hulp

Skutsje - Langweer
20
16