Frisian Sailing Company

Uw verblijf op de De Onderneming

Personenzahl_DeOnderneming

Afvaarthaven: Lemmer

  

Zeilen op De Onderneming

De Onderneming-11

Met De Onderneming zeilt u vanuit Lemmer op het IJsselmeer, de Waddenzee, of de Friese meren. Door de compacte buitenmaten en geringe diepgang van dit platbodemschip, komt u met De Onderneming op bijzondere plekjes waar u met grotere schepen niet komt. Ook droogvallen op de Waddenzee is een feest. In de ruime kuip kunnen niet alleen de gasten comfortabel zitten, maar ook de schipper bestuurt vanaf daar het schip. Gasten worden zo makkelijk betrokken bij het navigeren van het schip en kunnen zelf ervaren hoe het is om een traditioneel zeilschip te besturen. Zeilervaring is niet noodzakelijk, de bemanning maakt u graag wegwijs aan boord!
Bekijk het vaargebied

 

Indeling

Plattegrond De Onderneming - klik om te vergroten
Plattegrond De Onderneming - klik om te vergroten

De kombuis beschikt over een gasfornuis met 4 kookplaten en een oven. Twee koelkasten, een koffiezetapparaat en genoeg potten, pannen en serviesgoed maken dat u aan boord net zo kunt koken als thuis. Menig culinair feestje heeft hier de afgelopen jaren plaatsgevonden!
Door de plaats in het schip heeft u vanuit de kombuis direct contact met buiten en met de zithoek. Deze zithoek bestaat uit twee lange tafels met banken. Hier kunt u met 12 personen goed zitten en een gezellige maaltijd of avond doorbrengen.

Via de gang komt u bij vijf tweepersoons hutten met twee eenpersoons stapelbedden en één 'eigenaarshut' met een tweepersoons bed en een eenpersoons bed daarboven. Iedere hut beschikt over een wasbakje met koud stromend water. Onder de bedden heeft u ruimte uw reistas te verstouwen. Ieder hut heeft een partrijspoort.
De Onderneming beschikt over twee toiletten en een aparte douche.
 
Faciliteiten De Onderneming

Geschiedenis van De Onderneming

Over de geschiedenis van De Onderneming is weinig bekend. Ze liep omstreeks 1897 van stapel en deed destijds dienst als vrachtschip. De huidige eigenaren kochten het schip in 2008 en hebben het toen van binnen aan alle moderne wensen en eisen aangepast. Het is een fantastisch ruim, licht en snel schip. Herkenbaar aan het lange helmhout dat over het verhoogde achterdek, het paviljoen, draait. De hoge zeereling maakt het schip ook extra veilig voor families met kleine kinderen. Door haar rode romp, staat het schip tegenwoordig ook wel bekend als De Rode Onderneming.

HISWA charter ship

De Onderneming is Hiswa lid; u boekt dus veilig en vertrouwd! Meer informatie vindt u hier.

Faciliteiten
Personenzahl_DeOnderneming
  • 6 comfortabele hutten
  • Tot 13 slaapplaatsen
  • Gezellige salon met open keuken
  • Openslaande deuren naar de kuip
  • Gezellige en veilige kuip
Gastenboek

Thorsten

Mei 2019
es war als tip-top. Es war eine gute Crew und das Schiff war ordentlich. Alles zu unserer vollsten Zufriedenheit!

Lieben Dank von uns!

Vergelijkbare schepen

Vertrouwen

Vertrouwen

Tjalk - Lemmer
24
16

Vertrouwen

Tjalk - Lemmer
24
16
Zwarte Valk

Zwarte Valk

Klipperaak - Makkum
29
16

Zwarte Valk

Klipperaak - Makkum
29
16
Emma

Emma

Tjalk - Lemmer
25
20
Trouwe Hulp

Trouwe Hulp

Skutsje - Langweer
12
10

Trouwe Hulp

Skutsje - Langweer
12
10